Druk technieken

ALLES OVER DE DRUKTECHNIEKEN

Alle bedrukkingen worden gemaakt doormiddel van Flex folie. Flex folie is een glad flexibel materiaal waar een opdruk uit wordt gesneden. Het voelt glad aan en rekt mee met de textiel.
Wil je meer weten over de mogelijkheden met flex folie? Lees hier de bedruk mogelijkheden.

Flex & full color bedrukken

  • Transferpers: Wij bedrukken textiel door middel van een transferpers. Het flexfolie wordt als het ware in de textiel gedrukt met een hoge temperatuur. Door deze hoge tempratuur is het flexfolie ook niet meer te verwijderen van het textiel.
  • Fullcolor; Eco Solvent printer: Wij bedrukken textiel ook met inkt op het flexfolie. Deze techniek wordt gebruikt bij meerkleurige logo’s en fullcolor prints*. Deze techniek snijdt strakke contouren, biedt een breed aanbod aan kleuren en creëert hierdoor een levendig resultaat.

Wij maken met de Eco Solvent printer gebruikt van het print & cut systeem. Deze efficiënte techniek en de snelle droogtijd van de bedrukking dragen bij aan een zuinige productie.

Transferpers

De bedrukking wordt aangebracht met een transferpers. Het flexfolie wordt als het ware in de textiel gedrukt doormiddel van een hoge temperatuur.

Door deze hoge tempratuur is het Flex folie ook niet meer te verwijderen van het textiel. Alle soorten textiel worden bij BKB op de zelfde manier bedrukt. Van kleding tot aan accessoires.

*Transferpers is de enige techniek waar we over beschikken, vanaf 50 stuks is een bedrukking met zeefdruk of digitale zeefdruk mogelijk.